Skonio kelionė po Maroką :)

 Mes tikrai mėgstame keliauti, tiesa dažniau tai būna poilsinės,o ne pažintinės kelionės, nes esam… šiek tiek tinginiai 🙂  o keliaujant taip pat mėgstam vis ragauti ragauti ragauti… šiuo atveju pakeliauti teko šiek tiek kitaip… neiškeliant kojos iš namų… ir niekad net nepajutus karštos rytų saulės… bet tai buvo tikrai skani kelionė į Maroką… už skonių įspūdžius nuoširdžiai dėkojame Dainiui Kinderiui  ir išskirtiniam kelionių organizatoriui „Magelano kelionės“ 🙂

arabiska vistiena (1)3

 Reikės:

  • 1,5 kg vištienos šlaunelių
  • citrina, pjaustyta plonomis riekelėmis
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • šviežiai maltų pipirų mišinio
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 v.š. sumac prieskonių
  • 2 a.š druskos
  • stiklinė vandens
  • 1 a. š. za’atar
  • 0,5 a.š. kalendros maltos
  • aliejaus kepimui

arabiska vistiena (2)3

Sumaišyti sutrintus česnakus, aliejų, pipirus, cinamono, druską, kalendrą ir ištrinti vištieną. Indą iškloti citrinos griežinėliais, sudėti vištiena ir užpilti vandeniu. Palikti marinuotis per naktį šaldytuve.

Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir paskrudinti vištienos gabaliukus ant didesnės ugnies, kol pasidaro traški odelė.

Sudėti į skardą citrinos griežinėlius su marinatu, sudėti apkeptą vištieną, pabarstyti za’atar prieskoniais. Kepti iki 200 karštumo įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Garnyrui puikiai tiko bulvių apkepas 🙂 

 arabiska vistiena (3)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × 1 =