Širdelės sūrio ir jogurto padaže

Labai didelis AČIŪ Jurgitai, už šį nuostabiai skanų padažą, tikrai bus dar gaminamas ne kartą 🙂 tik man trūko tirštumo šiek tiek, tai pasitirštinau pagal save ir dariau su vištienos širdelėm, tad irgi rekomenduoju išbandyti 🙂

sirdeles lydyto surio ir jogurto padaze (2)6

Reikės:

  • 450-500 gr. vištienos širdelių (nuvalytų ir nuplautų, grynasis perkamas kiekis priklausomai nuo širdelių kokybės gali būti netgi dvigubas)
  • 1 stiklinė vištienos sultinio (siūlau pradžioje nepilti, o vėliau pilti pagal norimą padažo skystumą, tuomet nereiks miltų)
  • 175 g. lydyto sūrio (be priedų)
  • 125 gr. natūralaus jogurto (be priedų)
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 v.š. smulkintų krapų
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų
  • 1 a.š. džiovintų raudonėlių
  • 1 v.š. smulkintų šviežių čiobrelių (galit pakeisti ir džiovintais)
  • 50 gr sviesto
  • 1-2 a.š. miltų (priklausomai nuo norimo padažo tirštumo)
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Širdeles nuplauname, nupjaustome baltus riebaliukus, padaliname į 4 dalis ir dar kartą gerai nuplauname. Pabarstome prieskoniais ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti, galima ir per naktį arba bent jau 20 min.

Keptuvėje išlydome sviestą ir apkepiname pasimarinavusias širdeles. Supilame sultinį ir patroškiname ~ 10 min.

Tuomet sudedame lydytą sūrį ir maišome, kol jis išsilydo. Sutarkuojame česnakus, sudedame jogurtą ir smulkintus krapus. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Viską išmaišome ir uždengę troškiname ant vidutinės ugnies apie 10 min. 

Skanaujame su bulvių-morkų koše bei šviežiais agurkais. Garnyrą žinoma galite rinktis pagal savo skonį.

sirdeles lydyto surio ir jogurto padaze (1)6

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

6 Responses to Širdelės sūrio ir jogurto padaže

  1. Kristina

    Išbandžiau ir aš. Širdelės tikrai primena grybus, nežinočiau – sumaišyčiau 🙂 Labai skanus padažas!

    • admin

      Labai smagu, kad patiko 🙂

  2. Neringa

    Nesu didelė megėja visokių kepenėlių, širdelių ir panašiai, bet man atrodo, kad tokį patiekalą su mielu noru suvalgyčiau 🙂 labai gardžiai atrodo!

    • admin

      Pamenu, kai kažkada panašiai vienam žmogui gaminau širdeles, nors jis nevalgo jokių subroduktų, pamenu kaip gardžiai čepsėjo ir klausė kokie čia grybai? 😀 tei va… kartais mus valdo įsitikinimai ir nedrįstame eksperimentuoti ragaudami 🙂

  3. Indrė

    100 metų širdelių nevalgiau. Vaikystėje pamenu labai mėgau, o dabar kažkaip netraukia 🙂

    • admin

      Niu va, o mes jas labai mėgstame 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

7 + 5 =