Savojos kopūsto balandėliai

Išduosiu paslaptį… nemėgtu balandėlių, nes tas storas kopūsto lapas… neskanus. Dažniau namie gaminam tinginių balandėlius, kuriuose susipina kopūstai su mėsa ir troškinys tik skoniu primena balandėlius, o mėsos kiekį gali balansuoti pagal skonį. Paskaičius keletą receptų apie savojos kopūsto lapo minkštumą ir pamačius jų žalią spalvą, tiesiog buvo būtina išbandyti į juos suvynioti mėsos ir kruopų kukulius, kurie pasitroškinę pavirtų balandėliais 🙂 Jeigu balandėlius mėgstate labiau dėl įdaro, o tradicinis variantas jau pabodęs – rinkitės savojos kopūstą ir sukite 🙂 tikslaus recepto net nebandėm rašyti, viską maišėme iš to kas buvo virtuvėje, tad čia tiks tiek ryžiai, tiek miežinės kruopos, o mes – naudojome perlinį kuskusą.

Reikės:

  • savojos kopūsto
  • daržovių prieskonių kubelio
  • mėgstamos mėsos farso
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • mėgstamų mėsos prieskonių
  • poros skiltelių česnako
  • virtų perlinio kuskuso kruopų
  • morkų
  • lauro lapo
  • pomidorų tyrės
  • grietinės

Kopūstą iškaidykite lapais, kiekvieną gerai nuplaukite.

Užvirinkite vandenį, ištirpinkite sultinį ir apvirkite kopūsto lapus kiekvieną po 2 minutes, perkelkite atvėsti, perliekite šaltu vandeniu. Atvėsus išpjaukite storus kotelius lapų viduryje. Sultinio neišpilkite.

Mėsos faršą sumaišykite su prieskoniais, virtu perliniu kuskusu. Į apvirtus ir atvėsintus lapus įvyniokite mėsos įdarą.

Troškintuvo dugną išklokite morkų griežinėliais, sudėkite paruoštus balandėlius. Užpilkite sultiniu, kuriame virė kopūsto lapai. Troškinkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.

Pabaigoje sultinį sumaišykite su pomidorų tyre, grietinę ir patroškinkite dar 10 minučių.

Mums skaniausia su bulvių koše, troškintomis morkomis ir marinuotais agurkais.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 − 1 =