Ryžiai su moliūgais ir vištiena

2010 metų „Virtuvės“ žurnalas Nr. 11 (19) vis dar neapleidžia mano virtuvės 🙂 nes jame daug skaniųųų receptų su moliūgais, o pas mane kaip tik šis kvapnus rudens gražuolis svečiuose 🙂 Beje už tokį gerą svečią esu dėkinga kolegei Simonai 🙂

Reikės (2-3 didesnėm porcijom):

  • 3 v.š. sviesto (+ vienas papildomas pabaigoje)
  • 3 smulkintos česnako skiltelės
  • 1 smulkintas svogūnas (nenaudoju)
  • 300 gr moliūgo minkštimo supjaustyto kubeliais
  • 300 gr grybų (naudojau šampinjonus)
  • 300 gr vištienos file
  • 250 gr ryžių
  • 1 l vištienos sultinio (tiesa man jo prireikė gerokai mažiau, tad pradžiai pasidarykite 0,5 l)
  • 200 ml baltojo vyno
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių
  • drukos ir pipirų
  • 100 gr tarkuoto parmezano

Dideliame puode ištirpiname sviestą. Pakepiname susmulkintus  svogūnus ir česnakus, kol suminkštėja. Sudedame griežinėliais pjaustytus grybus ir troškiname ant vidutinės ugnies ~10 min. kol suminkštėja.

Toliau dedame vištieną supjaustytą kubeliais ir moliūgą, vėl troškiname ~ 10 min. kol suminkštėja.

Supilame sausus ryžius, kepiname kol pasidaro skaidrūs ryžiai. Supilame vyną ir troškiname kol vynas išgaruoja.

Tuomet supilame dalį sultinio ir karts nuo karto pamaišant troškiname ant mažos ugnies, ryžiams sugėrus sultinį, vėl jo įpilame ir taip vis pamaišant verdame įpildami sultinio kol išverda ryžiais. 

Įdedame šaukštą sviesto, įmaišome prieskonines žoleles, parmezano sūrį ir iškarto patiekiame.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × five =