Purus lengvutis varškės apkepas

geriausias patiekalas į darbą – varškės apkepas su džiovintais vaisais 🙂 šį kartą išbandytas purusis Neringos siūlomas apkepo variantas 🙂

purus varskes apkepas (2)3

Reikia:

  • 1 kg. varškės
  • 4 L kiaušinių arba 6 M kiaušinių
  • 100 ml pieno
  • 200 g. manų kruopų
  • 200 g. cukraus
  • 100 g. tirpinto sviesto arba margarino
  • šiek tiek sviesto formai ištepti
  • 3-4 v. šaukštų džiūvesėlių formai ištepti
  • gera sauja džiovintų papajų (arba kitų vaisių)

Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, manų kruopas, supilkite pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą, smulkintas papajas.
Baltymus išplakite iki standžių putų su cukrumi.
Atsargiai įmaišykite baltymus į varškės masę.
Masę palikite pastovėti vienai valandai.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvesėliais ir supilkite paruoštą masę.
Dėkite kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.

purus varskes apkepas (3)3

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

13 − three =