Purūs blynai su kefyru

Šie Vilmos Širšių lizdo blynai gal pusę metų bus skaniausi blynai mūsų namuose, kol išlepino skoniu ir vėl toliau pradėjome ieškoti kito skanaus recepto 🙂 o kolkas sakom – pabandykite! Puikiai tiks pusryčiams, tik būtinai raskite laiko palaikyti tešlą, kad miltai išbrinktų 🙂

Reikės:

  •  1 kiaušinio
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 2 v.š. tirpinto ir atvėsinto sviesto
  • 236 ml kefyro
  • 155g miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 0,5 a.š. sodos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 2 vidutinio dydžio obuolių
Sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius ir viską persijokite.
Kitame dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir kefyrą.
Sudėkite sutarkuotus obuolius ir išmaišykite.
Į tešlą supilkite į miltus ir maišykite atsargiai tik tiek, kad nesimatytų miltų. Jokiu būdu neplakite.
Leiskite tešlai pastovėti 15-20 min. 
Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, lengvai aliejumi pateptoje keptuvėje. Tešlos nebemaišykite.
Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

17 − 12 =