Prancūziški šokoladiniai lietiniai

#KarantinoSkoniuKeliones šią savaitę svečiuojasi Prancūzijoje ir savaitgalio lėtiems pusryčiams kaip tik paruošėm šį saldų receptą. Gardinti galite nebūtinai plakta grietinėle, o tiesiog valgyti su skystu šokolado padažu arba… sūdyta karamele.

Reikės:

  • 100 g baltų speltos miltų
  • 25 g kakavos
  • ketvirtis šaukštelio smulkios druskos
  • 1 šauktas smulkaus cukraus
  • 2 paplaktų kiaušinių
  • 1 šaukšto lydyto sviesto
  • 300 ml riebesnio pieno
  • 1 šaukštelis vanilės pastos
  • plaktos grietinėlės patiekimui (nebūtina)
  • cukraus pudros patiekimui (nebūtina)

Miltus persijoti kartu su kakava, druska ir cukrumi.

Tuomet sudeti paplaktus kiaušinius, lydytą sviestą, pieną, vanilės pastą ir viska sumaišyti iki vientisos masės be gumuliukų, tik svarbu neperplakti iki putų.

Suplaktą tešlą palikite 30 minučių mažiausiai pastovėti šaldytuve. Taip – šio žingsnio praleisti nevalia ne tik su šiais blynais, bet rekomenduotina ir kitais, kad miltai tikrai gerai išbrinktų, blynelius būtų lengviau apversti.

Kepkite lietinius nesvylančioje keptuvėje, šiek tiek papurkštoje neutraliu aliejumi. Samčiu įpilkite, keptuvę skubiai pavartykite, pakratykite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Kepkite pusantros minutės, tuomet atsargiai apverskite ir dar kepkite vieną minutę.

Vualia… patiekite su plakta grietinėle ir cukraus pudra. Délicieux!!!

Print Friendly, PDF & Email