Plonieji Manto lietiniai

Aš noriu išmokti iškepti lietinių vasario mėn… nuskambėjo Manto planas šiam mėnesiui 🙂 Pripažinsime lietinius namie kepame retai, tačiau šis Mukatano blynų receptas, jau visam laikui užkariavo mūsų visų širdeles 🙂 kaip gera kai tave lepina ir stebina, o kažkas atranda save virtuvėje 🙂

Reikės (12-15 blynelių):

  • 2 didelių kiaušinių
  • 1 ir 1/3 puodelių miltų
  • nedidelio žiupsnelio druskos
  • nedidelio žiupsnelio cukraus
  • 2 ir 1/2 puodelių pieno
  • aliejaus (kepimui)

Mantas išdavė paslaptį, kad rado specialų matavimo įrankį, kuris turi „cup” ir jo dalių funkciją, tad nesivargino ieškoti tikslių gramų ir mililitrų 🙂 bet kokiu atveju galite drąsiai naudoti turimą puodelį tiek pienui, tiek miltams matuoti 🙂

Dubenyje lengvai išplakite kiaušinius, suberkite miltus, cukrų ir druską ir lėtai dalimis įmaišykite pieną, kaskart dalį jo įpylę būtinai gerai išmaišykite šluotele, kad vėliau tešloje neliktų gumuliukų. Gautą tešlą apie 30 – 40 min. palaikykite šaldytuve, kad subrinktų miltai – tai tikrai būtina ne tik šiems, bet visiems blynams – patikėkite.
Gerai įkaitinkite keptuvę, ištepkite aliejumi, tam tinkamiausias silikoninis teptukas, tuomet aliejaus tikrai nepadauginsite. Tešlą į įkaitintą keptuvę pilkite nedideliu samčiu, o pačią keptuvę, laikydami už rankenos, sukite, kad tešla plonu sluoksniu pasiskirstytų po visą keptuvės dugną. Blyneliai turi būti plonyčiai. Būtinai apkepkite iš vienos pusės, kol šiek tiek parus, tuomet pajudinę keptuvę matysite, kad kraštai jau laisvai atlimpa ir blynas apsiverčia be jokių stebuklų.
Kepant blynus dėkite vieną ant kito, tuomet jie taip greit neatšals, vėliau galite juos įdaryti įvairiausiais įdarais. Mūsų mažasis degustatorius įvertino puikiai 🙂
Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five × 1 =