Plikytų sausainių tortas

kadangi per tortadienius tenka pagaminti ne vieną tortą… ši itin paprasta ir lengva Elenos idėja tikrai neliko nepastebėta 🙂 tik neturėjau laiko iš vakaro, tad tiesiog naudojau varškės masę 🙂

Reikės: 

  • 450 gr varškės masės (naudojau saldžią su vanile)
  • 450 gr plakamosios grietinėlės 
  • apie 400 gr plikytų sausainių
  • indelis Rududu
  • 1 v.š. cukraus
  • 1 v.š. vanilinio cukraus
  • šiek tiek vanilės esensijos
  • 3 a.š želatinos 

 Taigi… pradedame nuo sausainių, kuriuos įpjauname ir įdarome Rududu mase 🙂 Pasiruošiame juos visus iškart talpindavo savo tortinėje, nes vėliau laiko tikrai nebus 🙂 Pusę formos paliekame su sausainiukais, kitus atidedame į šoną.

Želatina užpilame vandeniu ir pabrinkiname, vėliau pašildome kol ji visa ištirpsta ir pasidaro skysta (galite tai greitai padaryti mikrobangėje per 20 sekundžių). 

Išplakame iki standumo grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sumaišome varškės masė su keliais lašais vanilės esensijos ir skysta želatina. Tuomet varškę skubiai sumaišome su plakta grietinėle ir pilame puse ant jau paruoštu formoje sausainiukų. Nedelsiant sudedame likusius sausainiukus ir supilame likusį kremą. Nedelskite, labai greitai stingsta 🙂

Štai tortas paruoštas… paliekame per naktį šaldytuve ir puošiame pagal fantaziją 🙂

pjaustymui geriau tinka peilis, nei torto mentelė, nes tikrai gausis gražesnis pjūvis ir sluoksniai nei mano… nu bet yra kaip yra 🙂 skoniui tai tikrai netrukdė… 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five × 5 =