Pitsburgo sumuštinis

Turbūt nerastume nei vieno, kuris Amerikos nesietų su McDonalds sumuštiniais, o Paryžiaus su prancūziškais batonais bei sūriais. Bet gal šiuo metu… apsilankykime Jungtinių Amerikos valstijų Pitsburgo mieste. Jis į maisto istorija įsirašęs, kaip žymiausio McDonald BicMac sumuštinio pradžios miestas. Tiesa, įžymiojo BicMac mes tikrai neatkartojome, bet sumuštinis savo puria sviestine „brioche“ bandele tikrai nepaliks abejingų, o įdarui galite drąsiai improvizuoti iš visko, ką tik rasite šaldytuve. Tikslių kiekių čia nerašėme sąmoningai, gaminkite pagal savo skonį, alkio jausmą ir pasikliaukite intuicija, ji padės pasiekti geriausių rezultatų. O jei nuvyksite į Pitsburgą, nusipirkite sumuštinių, susiruoškite į pikniką žymiaisiais funikulieriais ir pasimėgaukite nuostabiais panoraminiais vaizdais.

Reikės:

  • Brioche bandelės
  • Garstyčių
  • Plonai supjaustyto kumpio arba dešros (rekomenduojame rinktis riebesnę)
  • Sūrio (rekomenduojame rinktis tą, kuris lydosi kepant)
  • Keptų fri bulvyčių
  • Raudonųjų kopūstų salotų arba tiesiog raugintų kopūstų
  • Šviežių pomidorų arba marinuotų agurkėlių juostelių

Raudonųjų kopūstų salotas rekomenduojama pasigaminti iš vakaro. Joms juostelėmis supjaustomi kopūstai, pagadinami šlakeliu mėgstamo aliejaus su druska, rūgštimi ir cukrumi. Pamaišomi. Pastovėję per naktį jie skaniais suminkštėja.

Bandelė perpjaunama pusiau, puselės plonai patepamos garstyčiomis.

Keptuvė įkaitinama, dedamos kelios riekelės kumpio arba dešros, pakepinama, apverčiama, uždedamas sūris ir kepama kol jis išsilydo.

Viskas perkeliama ant vienos bandelės pusės, ant viršaus dedama sauja keptų fri bulvyčių, vienas kitas šaukštas kopūstų salotų ir pomidoro arba marinuoto agurko griežinėlis. Uždengiama antra puse bandelės ir suspaudus skaniai valgoma.

Print Friendly, PDF & Email