Pikantiška moliūgų sriuba

ruduo ir vis mažėjantis lapų skaičius priverčia pagalvoti apie viską kas laikina… bet neišvengiama, kad kažkas baigiasi tik tam, kad prasidėtų kas nors naujo… neišvengiamai kas nors pasikartotų ir džiugintų savo pasikartojimais… tokia ir mano sriuba… besikartojanti moliūgų, bet su kitokiu.. pikantišku paprikos poskoniu 🙂

pikantiska moliugiene (2)3

Reikės:

  • 1 nedidelio moliūgėlio (iki 1 kg viso)
  • 0,5 l daržovių sultinio
  • 2 bulvės
  • 1 morka
  • 1 raudona morka
  • 1 v.š. sviesto kepimui
  • 0,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių
  • 2 v.š. aliejaus (ypač tinka riešutų aliejus)
  • moliūgų sėklų papuošimui

Moliūgėlį perpjauname per pusę, iškrapštome vidų, patepame žievę ir vidų aliejumi, šiek tiek vandens ir kepame 200 karštumo orkaitėje ~1 val. gali ir greičiau iškepti priklausomai nuo dydžio, bet turi būti minkštas ir lengvai gramdomas.

Bulves ir morka nuskutame, supjaustome gabaliukais, išverdame sultinyje. 

Papriką supjaustome kubeliais ir apkepiname ant sviesto, bei rūkytos paprikos prieskoniais. Galite papildomai čia įdėti ir  smulkiai pjaustytą rūkytą šoninę, tuomet sriuba bus dar kvapnesnė ir sotesnė.

Į bebaigiančias virti bulves ir morkas sudedame keptas paprikas, iškepusio moliūgėlio išgramdytą minkštimą. Viską nukeliame nuo ugnies ir sutriname trintuve iki vientisos masės. Pagardiname moliūgų sėklomis ir tingiai šildomės prie kvapnaus dubenėlio 🙂

pikantiska moliugiene (1)3

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

fourteen − 13 =