Nugarinės kepsnys su karštomis daržovėmis

naujametiniam… arba bet kokiamm šventiniam stalui jei nesinori daug sukiotis virtuvėje… siūlau išsikepti nugarinės kepsnį 🙂 tiesa aš kaip visuomet… norėjau saldaus ir aštraus viename, todėl 2,5 kg nugarinės gabalą padalinau pusiau… viena pusę kepiau su bruknių uogiene, o kitą – česnakų apvalkale pagal Iloną  🙂 galvoju vistiek kažkuris skonis turi savitumo… tad… likau sužavėta bruknių karamele ir česnakų minkštumu bei sultingumu… tad iš tikro šis derinys buvo tobulas, kai norisi sausesnio-saldesnio ir aromatingo-sultingesnio varianto viename 🙂

Kepsniui reikės:

Garnyrui reikės

  • 1 baklažanas
  • 2 plonos cukinijos
  • 1 raudona paprika
  • 1 geltona paprikos
  • indelis žalių alyvuogių (be kauliukų) 
  • indelis juodų alyvuogių  (be kauliukų) 
  • 1 pankolis
  • provanso prieskoninių žolelių 

Nugarinė iš vakaro ištriname: vieną pusę bruknių džemu, įpjauname įstrižai ir sukaišiojame gvazdikėlius, kita pusę – česnakų tyre. Suviniojame į foliją. Paliekame šaldytuve per naktį. Kepame nugarinę 200 karštumo orkaitėjė neišvyniojus iš folijos ~ 1 val. Poto paskrudiname dar ~20 min atidengus foliją.

Daržoves supjaustome, sudedame alyvuoges, užbrastome prieskoniais ir kepame orkaitėje 45 min. porą kartų pamaišant. 

 

p

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

2 + nineteen =