Nugarinė troškinta su kopūstais ir vynuogėmis

toliau keliaujam po knygos  „Idėjos švenčių stalui“ receptus 🙂

Reikės:

  • ~700 gr kiaulienos nugarinės arba išplovos
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 baltas švelnusis svoguniūkas (nuuu prisiverčiau)
  • 400 g raugintų kopūstų
  • 200 g mėlynųjų vynuogių
  • 200 ml balto sauso vyno
  • 150 g grietinėlės
  • 2 v.š. saldžios paprikos miltelių (norėjau aštriau dėjau rūkytos)

Mėsytė supjaustome norimo dydžio kepsniukais, ištriname druska, pipirais ir apkepiname ant aliejaus.

Smulkiai supjaustytą svogūną pakepiname ant aliejaus, užpilame vynu, 100 ml vandens, grietinele ir patroškiname 5 min. Tuomet sudedame kopūstus, paprikos miltelius, viską išmaišome ir patroškiname ~30 min.

Troškintus kopustus perkeliame į kepimo indą, sudėliojame apkeptos mėsos kepsnelius ir troškiname 200 karštumo orkaitėje 30 min. Sudedame supjaustytas per pus ir be kauliukų vynuoges, bei pagriliname dar 10 min.

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 × three =