Morengai debesyse

senokai buvau užmačius šią idėją, ilgai svajojau pasigaminti ir išgirtąjį Pavlovos desertą, tačiau šis vis tik buvo pagamintas greičiau… o pavadinimas gime kažkaip… netyčia… tiesiog neįmanoma apibūdinti to morengo traškesio, grietinėlės ir jogurto patale… su gaiviu mango ir žaliosios citrinos prieskoniu… mmmm palaima debesyse 🙂

morengai debesyse (1)3

Reikės (6 porcijos):

  • 250 natūralaus jogurto
  • 250 konservuotų mangų (be sulčių)
  • 1 žalioji citrina
  • nutarkuota 1 apelsino žievelė
  • 250 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 pakelis grietinėlės standiklio
  • 3 a.š. vanilinės pudros
  • keli lašai vanilės esensijos
  • 80 gr morengų (+6 papuošimui)

Grietinėlę sumaišome su vanilės pudra ir esensija, šiek tiek paplakame, tuomet įdedame standiklio, išmaišome ir išplakame iki norimo standumo. Sumaišome su jogurtu, tarkuota apelsino žievele ir smulkintais morengais.

Mangą pagardiname žaliosios citrinos žievele, išspaudžiame sultis ir sutriname blenderiu iki vientisos skystos masės.

Desertinėse taurėse dedame morengų masės po 1-2 v.š., užpilame mangų padažo po 1-2 v.š., padaliname likusią masę, papuošiame morengiukais.

Skanios palaimos 🙂 

morengai debesyse (2)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

four × five =