Moliūgų rizotas

lapkritis – tikrasis moliūgų mėnuo, turbūt populiariausias jis ne tik kaip papuošimas, bet kaip ir patiekalų pagrindinė sudedamoji dalis. Knygos „Naujojo šaukšto receptai“ moliūgų rizotas švelniai primena… kelionę į Italiją… mmmm

 

Reikės (4 porcijoms):

  • 500 g moliūgo minkštimo
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 300 g ryžių (rekomenduoja rizoto, bet man jazmine patys skaniausi)
  • 650 g vištienos sultinio
  • 100 ml balto vyno
  • 100 g smulkiai tarkuoto parmezano
  • 1 v.š. sviesto
  • sauja kalendrų 
  • drusko, pipirų, itališkų žolelių prieskonių

Moliūgus supjaustome kubeliais ir pakepiname ant aliejaus su smulkintomis kalendromis. Sudedame ryžius ir maišant pakepiname kol jie tampa skaidrūs.

Užpilame vyno ir išgariname alkoholį. Tuomet dalimis palaipsniui supilame vištienos sultinį, verdame ant labai mažos ugnies, vis pamaišant ~15-20 minučių.

Sudedame parmezaną, sviestą, pagardiname prieskoniais ir viską gerai išmaišome. 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

ten − ten =