Mėsos kukulaičiai padaže

Tai ne pirmas ir tikrai ne paskutinis Jurgitos tinklaraščio išbandytas receptas 🙂 Originaliame recepte pavadinti „tefteliais” aišku mano mylimukui sukėlė klausimą „ar jie iš žuvies?” nes jis yra tikras žuvies teftelių pomidorų padaže gerbėjas 🙂 ir jau geriau nematytumėt su kuo jis juos valgo 😀 kadangi išsiaiškinom, kad ne žuvies, tai nusprendėm pasilepinti vakarienei.

mesos tefteliai padaze (1)6

Reikės (15 delno dydžio kukulių):

  • 500 gr. faršo
  • 100 gr. ryžių (nevirtų)
  • 1 morka
  • 2-3 v.š. lazdynų riešutų aliejaus (patikėkit jis suteikia ypatinga prieskonį morkoms)
  • 1 šaukštas majonezo
  • 1-2 v.š. mėsos prieskonių (aš naudojau paryžietišką prieskonių mišinį mėsai, kiekvienas tikrai ras kuo pagardinti pagal savo skonį)
  • druskos, šviežiai maltų pipirų

Padažui (jei mėgstate jo daugiau, imkit dvigubą porciją):

  • 0.5 stiklinės vandens
  • 4 v.š. pomidorų padažo
  • 2 v.š. grietinės
  • 2 v.š. majonezo
  • 1 v.š. miltų
  • druska, šviežiai maltų pipirų
  • 1 v.š. mėgstamų prieskonių (naudojau tuos pačius kaip ir mėsai)

mesos tefteliai padaze (3)6

Ryžius išvirkite (nepervirkite, nes dar troškinsis orkaitėje). 

Morką sutarkuokite smulkia tarka ir apkepinkite ant aliejaus, jei mėgstate dar galite pridėti smulkintų svogūnų. Faršą sumaišykite su ryžiais, morkom, majonezu, įberkite druskos, pipirų, prieskonių. Suformuokite nedidelius kukulius ir dėkite juos į kepimo formą. Naudojau stiklinę formą, kadangi kukuliukai pakepa ilgokai, o pažadas sutirštėja, rekomenduoju naudoti nesvylančią stiklinę/tefloninę arba silikoninę kepimo formą.

Sumaišykite padažo ingridientus ir užpilkite kukulius. Uždenkite viską folija ir kepkite 200 karštumo orkaitėje apie 50 min su ventiliatoriumi. Kepimo pabaigoje foliją nuimkite ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų. 

Garnyrui puikiai tinka bet kokių kruopų arba bulvių košė.

mesos tefteliai padaze (2)6

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

13 + 4 =