Meksikietiškas šokoladinis lavos pyragėlis

Kodėl lavos? Nes mažas, karštas, prapjovus išsilieja šokoladas. Jį iškepti tobulą atrodė prireiks nedidelio mokslo, bet visas iššūkis slėpėsi kur kas paprastesniame dalyke… Ogi kaip jį – karštąąąąąą – išversti iš kepimo indelio, kad iškart pamatyti tą „lavos” išsiveržimą vos prapjovus… teko ne vieno piršto pagalvelę paaukot ir dabar gydyti 😀

#KarantinoSkoniuKeliones po Meksiką tesiasi…

Beje, turim pripažinti, kad šokoladiniai gardėsiai dažnai kepami kitiems, Dovilė nemėgsta šokolado, bet šis mažas „vulkanas” sukėlė tikrą skonių drebėjimą, nes Dovilė tyliai ragavo ir murkė….

Reikės (3 porcijos 9 cm skermens indelių):

  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 g sviesto + papildomai formelėms
  • 2 M dydžio kiaušiniai
  • 2 valg.š. miltų
  • 2 valg.š. cukraus
  • dosnus žiupsnis cinamono
  • dosnus žiupsnis aštrių čili miltelių (nebūtna, bet rekomenduojame)
  • dosnus žiupsnis rūkytos druskos dribsnių (nebūtina rūkytos, bet druska svarbi skonių balansui)
  • 30 ml apelsinų likerio arba brendžio
  • 2-3 arb. š. migdolų miltų arba kakavos, jeigu norisi tamsesnės išorės, formelėms pabarstyti
  • cukraus pudros arba kakavos papuošimui

Orkaitę įkaitinkite iki 240 °C .

Paruoškite formeles, jas būtina ištepti sviestu ir pabarstyti migdolų miltais. Laikykite jas šaldytuve kol pasiruošite tešlą.

Pradėkite nuo šokolado, lėtai jį ištirpinkite su sviestu.

Atskirame inde sumaišykite miltus, prieskonius, cukrų ir kiaušinius. Supilkite tirpintą sviestą su šokoladu. Išmaišykite.

Pabaigai įpilkite apelsinų likerį arba brendį ir padalinkite į formeles.

Skubiai dėkite į karštą orkaitę ir kepkite 10 min. Ištraukite. Apverskite ant desertinės lėkštutės. Barstykite cukraus pudrą ir skanaukite!

Svarbu – šis desertas nekantrus, negali laukti karštuose indeliuose, nes tiesiog juose kepa.

Print Friendly, PDF & Email