Meatzza arba mėsos pica be tešlos

jau esu kepus vasarą šį skanų sotų patiekalą, tiesa tuomet net nespėjom jo įamžinti, nes 4 valgytojai viską suvalgė iki paskutinio trupinėlio, tad kartojom vėl ir skaniai valgėm 🙂 Ačiū Grangei už super paprastą, skanų patiekalą 🙂

mesos pica (2)3

Reikės (4 porcijos):

  • 500 g. jautienos faršo (labai skaniai gaunasi pamaišius kelias rūšis 50/50 santykiu: jautienos su veršiena, jautienos su kalakutiena)
  • 3 v.š. tarkuoto parmezano
  • 3 v.š. avižinių dribsnių (galima naudoti ir džiuvesėlius)
  • 3 v.š. šviežiai kapotų petražolių (tinka ir džiovintos)
  • 2 kiaušinių
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos bei pipirų
  • Sviesto skardelei tepti
  • 1 skardinė (400 g.) koncervuotų smulkintų pomidorų
  • 1 a.š. raudonėlio (aš dar bėriau šiek tiek provanso prieskonių)
  • 125 g. mozarelos sūrio (1 rutuliukas)
  • Saujelės šviežių bazilikų
  • šiek tiek provanso prieskonių

Dideliame inde sudėti mėsą, tarkuotą parmezaną, dribsnius, kapotas petražoles ir bazilikus bei įmušti kiaušinius. Įspausti skiltelę česnako ir paskaninti druska bei pipirais. Druskos nepadauginti, nes parmezanas jau taip sūrus. Rankomis viską išmaišyti, bet neperminkyti, tik kad viskas gražiai apsijungtų.

Kepimo indą, kuriame keps, ištepti sviestu. Sudėti visą mėsą ir padaryti pagrindą taip, kaip darytume su picos tešla. Lengvai suspausti mėsą į visus kraštus, bortelio palikti nereikia.

Pomidorus perkošti per sietelį, kad neliktų skysčių. Paskaninti trupučiu druskos bei pipirais ir dž. raudonėliu (bėriau dar truputį provanso prieskonių). Lopetėlės pagalba paskirstyti pomidorus ant mėsos. Mozarelą supjaustyti riekutėmis ir sudėti ant pomidorų.

Orkaitę įkaitinti 200 laipsnių ir kepti ~ 25-30 min. tiek, kol mėsa iškeps ir mozarela gražiai išsilydis.  Palikti dar orkaitėj ~ 5 min. ir tiekti supjausčius kaip picą.

Skaniausia valgyti su šviežiomis daržovėmis, papildomo garnyro tikrai nepasigedo nei vienas. 

mesos pica (1)3

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

9 − 5 =