Marinuotos alyvuogės

kadangi tiesiog DIEVINU alyvuoges, tikrai ilgai mano išbandymu sąraše neužtruko šis skanusis Ilonos receptukas 🙂 šiek tiek paderinau pagal savo skonį ir… pristatau visiems 🙂

Reikės:

  • indelis juodųjų alyvuogių (geriausiai be jokių įdarų)
  • indelis žalių alyvuogių  (geriausiai be jokių įdarų)
  • 5 skiltelės česnako
  • 4 nuskabytos šakelės kalendros
  • 0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 4-5  a.š. balzamiko acto
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. sojos padažo
  • 1 a.š.  medaus
  • citrina 

Alyvuoges be skysčio suberiame į indą, iki pusės užpilame aliejumi. Suberiame kapotas kalendras ir sutraiškome česnaką. Sudedame sojos, medaus, balzamiko acto, rūkytos paprikos miltelių mišinį, užtarkuojame citrinos žieveles ir išspaudžiame sultis. Viską išmaišome ir paliekame pastovėti mažiausiai porai valandų. 

Tobulas užkandis, itin patiko juodosios alyvuogės, kurios tiesiog tapo nuodėmingai saldžios 🙂  

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Marinuotos alyvuogės

  1. Pingback: Marinuotos alyvuogės | Virtuvės kertelės

  2. Pingback: Marinuotos alyvuogės - Užkandžiai | Neringos blogas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

thirteen − 3 =