UŽKĄSK – Marinuotos alyvuogės po Toskanos saule

Gyvenimas siūlo tūkstančius galimybių. Viskas, ką turite padaryti, – pasinaudoti viena jų… sako šiuo metu skaitomos įkvepiančios knygos viršelis… iš tikro nebūtinai reikia visomis galimybėmis, geriau pasinaudoti tomis, kurios atvers platesnius horizontus, įkvėps svajoti daugiau ir sau leisti tiesiog gyventi 🙂

Italija… tai šalis kurios maisto kultas visam gyvenimui rado vieta mūsų virtuvėje… tai jausmas, kai norisi grįžti vėl ir vėl ir vėl… ragauti traškios vietinės kepyklos duonos, dažant ją alyvuogių aliejuje, užkandant ančiuviais ir žinoma alyvuogėmis 🙂 Toskana – tai vidurio Italijos regionas, kupinas spalvų ir skonių, kurie dar nepatirti, neragauti, bet skaitant knygą „Po Toskanos saule”, surandi ne vieną tipiškos virtuvės receptą ir nori nenori… puslapis po puslapio, prie knygos atsineši ne tik puodelį arbatos ar kavos, bet ir ko nors užkąsti… tam puikiai tiktų sūris ir marinuotų alyvuogių dubenėlis… kvepiantis apelsinais ir kalendromis 🙂 p.s: dar daugiau skanių užkandžių rasite žiemos Debesų numerio Kalėdinių vynų ir užkandžių temoje 🙂

marinuotos-alyvuoges-su-apelsinu-ir-kalendra-2

Reikės:

  • 400 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • 4 v.š. medaus
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 4 v.š. balzamiko acto kremo (apelsinų aromato rekomenduotina)
  • 1 apelsino žievelė
  • žiupsnelis druskos
  • 1/2 a.š. maltų rozmarinų
  • 1 a.š. maltų kalendrų

Nuo alyvuogių nupilkite marinatą. Sudėkite jas kad ir į tą patį indelį, kuriame buvo, jeigu jis – užsakamas stiklainiukas.

Medų, aliejų, balzamiką pakatinkite. Sudėkite visus prieskonius su apelsino žievele, išmaišykite ir užpilkite ant alyvuogių.

Marinuokite mažiausiai 2 valandas, geriausiai per naktį, bet ne šaldytuve.

ir dar… apie tą įkvepiančią… keliauti ir ragauti.. knygą…

9786094441929_po-toskanos-saule

Frances Mayes – žinomos poetės, gurmaniškų receptų autorės ir kelionių rašytojos – gyvenimas kupinas iššūkių. Sužavėta stulbinančio Italijos grožio, čia gyvenančių žmonių šilumos, moteris ryžtasi įsigyti namą ir visam laikui pasilikti įspūdingo grožio Toskanoje. Galbūt netikėtas sprendimas – jos galimybė pakeisti gyvenimą? Namo restauravimas, gėlių, alyvmedžių ir vynuogynų sodinimas, Italijos kultūros klodų tyrinėjimas, naujų patiekalų gaminimas – visi šie džiaugsmai susilieja į vieną stiprų pasitenkinimo jausmą. Netrukus Frances įgyja naujų draugų ir pradeda gyvenimą, kupiną juoko, netikėtumų ir, žinoma, meilės…

Ši knyga įkvėps leistis į kelionę – keliauti į svetimą kraštą ieškoti savojo „aš“, išbandyti daugybę gardžių knygos receptų arba, sekant vaizdingo ir jausmingo pasakojimo pėdomis, persikelti į Toskaną, aplankyti vietas, kuriose spaudžiamas grynas alyvuogių aliejus, grožėtis romaninio stiliaus miestelių bažnyčiomis, klaidžioti atokiais vynuogynų keliukais ir sustoti paragauti švelniausio vyno.

Pasimėgaukit 🙂 ta kad ir vienintele… galimybe 🙂

Print Friendly, PDF & Email