Manų virtinukai sultinyje

Pirma kelias dienas ieškojome manų miltų, dar vadinamų semolina, vėliau pavartę kelis receptus supratome, kad šie gardūs virtinukai gaminami tiesiog kaip kleckiukai iš paprasčiausių manų. Tad netyčia parduotuvėje akiai užkliuvus už pilno grūdo manų, jau buvo aišku, kad kaip tik šiems virtinukams.

#KarantinoSkoniuKeliones tęsiasi po Austriją 🙂

Reikės 3-4 porcijoms:

  • 120 g pilno grūdo manų kruopų
  • 60g minkšto, kambario temperatūros sviesto
  • 1 M dydžio kiaušinio
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio muskato riešuto
  • 4 puodelių stipraus, karšto sultinio (tinka bet koks, mes rinkomės naminį vištienos)
  • šviežiai kapotų krapų

Minkštą sviestą pagardinktie druska ir maltu imbieru. Išplakite.

Į sviestą įmaišykite kiaušinį. Išplakite.

Į sviesto ir kiaušinio masę įmaišykite manus. Palikite pastovėti 15-20 minučių.

Suformuokite apvalius kamuoliukus. Taip pat galite daryti ir kitas formas.

Į gilią keptuvę, taip taip rekomenduojame naudoti keptuvę, tai padės greičiau išvirti šiuos virtinukus, pilame vandenį, šiek tiek pasūdome ir užverdame. Sudedame virtinukus ir troškiname ant mažos ugnies 10-15 minučių, priklausomai nuo jų dydžio.

Virtinukus dedame į gilesnę lėkštę

pagardiname šviežiais kapotais krapais

ir užpilame kvapniu naminiu vištienos sultiniu 🙂

Print Friendly, PDF & Email