Makaronai su sicilietišku pesto padažu ir pikantiškomos rukolos salotomis

makaronai… makaronai… makaronai… dar vienas itališkas patiekalas… išsiilgusiems makaronų… mes jau pradedam jų atsivalgyti 🙂 tačiau šis J.Oliverio per 30 min receptas labai patiko, yra skanus ir tikrai greit pagaminamas…. gal pagelbės net video, kaip is gamina 🙂 ieškokit nuo 12 minutės 🙂

 

Reikės:

  • 500 gr. makaronų (forma reikšmės neturi, eksperimentuokit su įdomesnėmis, kaip siūlo Oliveris 🙂 )
  • 40 gr parmezano
  • 100 gr. migdolų be luobelės
  • 1 čili pipiriukas (mėgstantiems aštriau galima ir du)
  • 1 didesnė česnako skiltelė
  • sauja bazilikų su stiebais (arba vazonėlis iš prekybcentrio)
  • 4 ančiuvių file 
  • 350-400 gr vyšninių pomidoriukų
  • rukolos salotų 
  • 30-40 gr tarkuoto parmezano sūrio 
  • citrina
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų 

Makaronus suberiam į užvirusį ir pasūdytą vandenį.

Parmezaną, migdolus, čili, česnakus, bazilikus, ančiuvius ir viską sutrinam, pridedam 3dalį pomidoriukų ir vėl viską sutrinkite blenderiu. Pagardinkite aliejumi, druska ir pipirais pagal skonį.

Rukolos salotas nuplauname,  nudžioviname, pagaminame užpilą iš citrinos (1dalis) ir aliejaus (3 dalys), pagardiname druska pagal skonį. Užpilame rukolas užpilu ir pamaišome, viršų pabarstome tarkuotu parmezano sūriu.

Nuo išvirusių makaronų nusemkite puodelį vandens. Makaronus nukoškite, bet palikdami šiek tiek vandens dugne, užpilam padažą, išmaišome, užpilame šiek tiek sultinio, pamaišome, dar įpilam sultinio, makaronus perdėjus į dubenį padažo iš dugno neišpilkitę, viską jie greit sugers. Pabarstome likusių pomidoriukų puselių ir pagardiname rukolos salotomis.

Kadangi padauginau sūrio, tai pesto nesigavo ryškiai žalias… arba tų bazilikų visgi buvo per mažaiiiii 🙂 bet vistiek buvo labai skanu 🙂

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

13 + 20 =