Lietinių keksiukai su alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais

lietinių keksiukai… pirma mintis buvo… KAS TAI YRA? Sulankstyti lietiniai? Apkepti keksiukų formelėse, bet… po šio keistai įdomaus IRRI recepto pabandymo, tikrai žinau kad dar ne vieną dešimtį kartų bus kepami ir vis eksperimentuojama su įdarais, nes nerealiai skanūs, tiek šilti, tiek šalti 🙂

lietiniu keksiukai (1)3

Reikės (20 -24 keksiukams):

  • 240 gr miltų 
  • 4 kiaušiniai
  • 460 ml pieno 
  • 1 a.š. druskos
  • 2 a. š. cukraus
  • sauja žalių alyvuogių
  • sauja juodų alyvuogių
  • sauja džiovintų pomidorų
  • šviežiai maltų pipirų
  • 4 v.š. tarkuoto parmezano sūrio

lietiniu keksiukai (2)3

Orkaitę su ventiliatoriumi įkaitiname iki 215 laipsnių.

Kiaušinius išplakame su druska ir cukrumi. Sudedame miltus ir užmaišome gan tirštą tešlą, į kurią palengva pilame pieną ir pastoviai maišome. Tešla gaunasi skystą, tikra lietinių tešla.

Į paruoštą tešlą supilame pusžiedžiais supjaustytas alyvuoges, mažais kubeliais džiovintus pomidorus, šiek tiek pipirų, sūrio ir viskas paruošta.

lietiniu keksiukai (3)3

Supilame paruoštą tešlą į keksiukų formeles (naudojau silikonines, kurių tepti nereikia niekuom papildomai), nepildome pilnų formelių, nes tešlą linkusi pūstis ir lipti lauk iš formelių. Nuo formelių viršaus paliekame apie 0,5 cm mažiausiai.

Pašauname kepti pradžiai 215 karštyje 15 minučių. Sumažiname temperatūrą iki 165 laipsnių ir kepame dar 15 min. Vualia!

lietiniu keksiukai (4)3

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eighteen − eighteen =