Libanietiškas manų pyragas su migdolais

Dar vienas skanus, paprastas pyragas iš Gordono Ramzio pasaulio virtuvės lobyno, keptas jau seniai, net skonis atmintyje apsiblausęs, bet vis dar virpina receptorius primindamas kad buvo labai skanuuuuu 🙂

Manu pyragas (1)6

Reikės:

  • 340 g smulkių manų
  • 115 g kvietinių miltų
  • 0,5 a.š. maltos ciberžolės
  • 2 a.š. nubrauktų kepimo miltelių
  • 340 g smulkiojo cukraus
  • 415 ml riebaus pieno
  • 2 M dydžio kiaušiniai
  • 150 g sviesto
  • 1 a.š. apelsinų esensijos
  • 25 g migdolų drožlių
  • 2 a.š. apelsinų džemo

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.

Sumaišome viename inde manus, miltus,ciberžolę ir kepimo miltelius.

Kitame inde suplakame kiaušinius, cukrų, pieną, kiaušinius, lydytą sviestą, apelsinų esensiją.

Abi mases sumaišome gerai tarpusavyje ir sudedame į kepimo formą.

Pabarstome paviršių migdolų drožlėmis ir kepame 180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi ~ 40-50 minučių, jeigu jis vis dar skystas ir medinis pagaliukas įsmeigtas aplimpa tešla kepame ir ilgiau kol iškeps.

Dar karštą pyragą aptepame apelsinų džemu ir paliekame visiškai atvėsti.

Manu pyragas (3)6

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

six − 1 =