Lašišos, riešutų ir džiovintų gėrybių apkepas

Daugiau daržovių… dar daugiau daržovių, organizmas lyg kaip plaktuku kartoja ir… gal daugiau žuvies, gardžių džiovintų uogų, riešutų, kad gautųsi gardus ir sveikas patiekalas, tinkantis tiek vakarienėms, tiek pietums… pavasaris atbunda 🙂

Reikės (~24-26 cm skermens kepimo formai):

  • 500 g lašišos file be odos
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus + kepimo indui
  • 2 vidutinių morkų
  • sauja šviežių petražolių
  • 1 v.š. migdolų
  • 1 v.š. karijų riešutų
  • 1 v.š. džiovintų spanguolių
  • 1 v.š. razinų
  • 6 vnt. džiovintų abrikosų
  • 6 vnt. džiovintų slyvų
  • 4 v.š. graikiško jogurto
  • šviežių ridikėlių ir agurkų garnyrui
  • sezamų ir juodgrūdžių sėklų papuošimui

Lašišą nusausinkite ir supjaustykite vienodo storio gabaliukais, kuriais išklokite visą kepimo indą, pateptą aliejumi.

Sutarkuokite morkas smulkia tarka. Sukapokite petražolių lapelius. Apkepinkite morkas ir petražoles ant alyvuogių aliejaus, kol jos suminkštės.

Susmulkinkite riešutus, bei slyvas ir abrikosus, sudėkite spanguoles, kepintas morkas ir jogurtą. Viską gerai išmaišykite. Gautą masę dėkite ant lašišos, paskirstykite tolygiai.

Kepkite 20 minučių 180 karštumo orkaitėje. Patiekite ant stalo tiesiog kepimo formoje, iš kurios labai patogu įsidėti. Garnyrui pridėkite šviežių ridikėlių ir agurkų salotų su sezamais bei juodgrūdėmis.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one × 3 =