Klasikinis Tiramisù

švelnus… saldus… saikingai riebus… paslaptingas… greitas… paprastas… TOBULAS… ir kodėl tiek ilgai aš nedrįsau jo gaminti… Tiramisù… teip teip ta ù su malonumu būtina nutęsti… lyg skonis ištirptų paskutinėje raidėje… pavirstu lengvu atodusiu ir… norėtųsi dar … dar.. ir dar… kąsnelio… o tobuliausia jį gaminti stiklinėse permatomose formose… kvadratinėse… apvaliose… arba tiesiog porcijomis taurėse… receptų rasit n variantų, aš pasinaudojau Neringos vienu iš daugelio siūlomų variantų 🙂

Reikės:

  • 370 ml. stiprios espresso kavos
  • 60 ml. Damų kreminio likerio (tinka ir amaretas, konjakas arba brendis, as norėjau ko nors nestipraus)
  • 500 g. mascarpone sūrio
  • 4 L dydžio kiaušinių trynių
  • 4 v. š. cukraus pudros
  • 200 ml. šaltos plakamosios grietinėlės (30-36 proc. riebumo)
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 400 g. Savoiardi (pailgų Damų pirštelių) sausainių
  • 4-5 v. š. karčiosios kakavos

Neringa tobulai aprašius visą gaminimo procesą, net vaizdinė medžiaga superinė, tad tikrai neradau nei ko pridėt, nei ko atimt… 🙂 

Pirmiausia išsivirkite espresso kavą ir atvėsinkite. Supilkite likerį ir išmaišykite.

Dabar pasiruošime kremą. Kiaušinius nuplikykite verdančiu vandeniu. Atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sudėkite į dubenį, geriausiai metalinį, suberkite cukraus pudrą, išmaišykite šluotele. Pasiruoškite nedidelį puodelį su vandeniu, užkaiskite ir kai vanduo užvirs ir lengvai burbuliuos, uždėkite trynius, šluotele (galima ir mikseriu) palakite apie 5-6 minutes. Nukelkite nuo ugnies ir dar paplakite 4 minutes, kol masė taps šviesi ir kreminė. Atvėsinkite.

Tuo tarpu išsiplakite iki standumo grietinėlę su vaniliniu cukrumi.

Į mascarponę įmaišykite trynius, po to sudėkite grietinėlę ir išmaišykite iki vienalytės masės.

Kavą, sausainius bei kremą padalinkite į tris dalis.

Sausainius pamirkykite į kavą. Jei sausainiai kieti pamirkykite kelias sekundes, jei minkšti greitai įmerkite ir ištraukite sausainius arba sulaistykite, kad nepermirktų.

Formos dugną išklokite sausainiais, ant jų uždėkite kremo sluoksnį, užbarstykite kakavos, po to vėl dėkite sausainius, kremą bei kakavą, atlikite tą patį dar kartą.

Paviršių apibarstykite kakava, padėkite desertą į šaldytuvą bent 6 val., o geriausiai leiskite skoniais susimaišyti pernakt.

mmmmmmmm…. niam….  

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Klasikinis Tiramisù

  1. admin

    ir aš, Neringiuk… galiu kabint ir kabint su šaukštu… džiaugiuosi jį atradus 🙂 ačiūūū 🙂

  2. Neringa

    mmmmm….. tobula, as ji galeciau valgyti dienom, nenusibosta, klasika ♥

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

13 + sixteen =