Kiaulienos nugarinė su karštomis raudonųjų kopūstų salotomis

iki kalėdų liko… 1 mėnuo… 3 savaitės.. 1 diena… tačiau šis patiekalas tikras kalėdos Jūsų pilvams 🙂

 

Reikės (3-4 porcijos):

  • 500 g kiaulienos nugarinės
  •  1 v.š. medaus
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. maltos kalendros
  • 1 a.š. aštrios paprikos miltelių
  • 1a.š. penkių pipirų mišinio
  • 1 a.š. druskos

 Salotoms:

  • 2 v.š. aliejaus
  • 1 lauro lapas
  • 400 g raudonojo kopūsto, supjaustyto griežinėliais
  • 1 rūgštus žalias obuolys, supjaustytas juostelėmis
  • 150 ml raudonojo vyno
  • 1 cinamono lazdelė
  • 15 gvazdikėlių
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. balzamiko acto kremo
  • druskos

Visus salotų ingridientus, išskyrus balzamiko acto kremo, sudedame į troškintuvą ir  kaitiname kol užverda, tuomet troškiname 35 min. karts nuo karto pamaišant. Išsitroškinus įpilame balzamiko acto kremo ir dar patroškiname 5 min.

Nugarinę apkepiname ant aliejaus iš visų pusių, apskrudiname, tuomet aptepame medumi, apibrastome sumaišytais prieskoniais. Kepame įkaitintoje iki 150 karštumo orkaitėje ~ 20 minučių (kepimo laikas priklauso nuo gabaliuko dydžio). Suvyniojame iškeptą nugarinę į foliją ir palaikome karštoje orkaitėje dar 5 min.

 

Patiekiame plonai supjaustytais griežinėliais kartu su karštomis kopūstų salotomis. Dar garnyrui tinka virti grikiai.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

16 − 16 =