Kiaulienos kepsnys tešloje

kai pamačiau šį Velingtono kepsnį tiesiog apšalau… kepsnys tešloje dar nebuvo išbandytas, tad artimiausioms šventėms jį iškepti man atrodė tiesiog būtina, gaila… didžiosios šventėms atėjus, kaip tyčia parduotuvėse nepavyko surasti gero reikiamo dydžios jautienos išpjovos, o su brandinta nesinorėjo rizikuoti, tad… beliko tik kiaulienos išplovos improvizacija 🙂 bet tikrai SUPER skani gavosi, todėl jautienos išplova bus ateityje intensyviai medžiojama prekybos centruose 🙂

kepsnys tesloje (1)3

Reikės:

  • 0,9-1 kg kiaulienos išpjovos
  • 800 gr raugintų kopūstų
  • 3 vidutinės morkos
  • 5-6 lauro lapai
  • 5-6 didesni gvazdikėliai
  • aliejaus kepimui
  • penkių pipirų mišinio (geriausiai šviežiai maltų)
  • 110 gr plonai supjaustyto rūkyto kumpio (naudojau Biovelos „Juodąjį kumpį„)
  • 2-3 v.š. garstyčių
  • 2 lapai (po 250 gr) bemielės sluoksniuotos tešlos
  • druskos
  • 2 kiaušinių tryniai

Kiaulienos išplovą iš vakaro gausiai apvoliojame pipirų mišinyje ir paliekame per naktį pasimarinuoti. 

Aliejuje apkepiname sutarkuotas morkas (jei mėgstate galite pridėti ir svogūnų), tuomet suverčiame kopūstus, susmaigome lauro lapus, gvazdikėlius ir lėtai troškiname ~ 1 val., tik nepamirškite retkarčiais pamaišyti ir jei svyla šliūkštelti šiek tiek vandens, kad nepridegtų. Ištroškinus, perdedame į kitą indą ir atvėsiname.

Išpjovą apkepiname iš visų pusių po 1 min. Atidedame ir paliekam šiek tiek pravėsti. Tuomet ištepame garstyčiomis.

Tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame, išklojame kumpio juostelėmis, troškintais kopūstais, dedame išpjovą ir viską susukame. Aptepame kiaušinio tryniu kepame 200 karštumo orkaitėje ~ 35-40 min. (kadangi naudoju kepimo termometrą tai iki 75 laipsnių kepsnio viduje).

Kepimo laiką galite koreguoti pagal save, priklausomai nuo to kokio iškepimo lygio mėsą mėgstate 🙂

Garnyrui skanu šviežių sultingų vyšninių pomidoriukų, česnakų ir bazilikų salsa.

kepsnys tesloje (2)3

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Kiaulienos kepsnys tešloje

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × 1 =