Karšti sumuštiniai

turbūt kiekvienas savaitgalį pramerkęs akis svajoja apie ką nors… tokiais rytais aš svajoju užuosti gardžios kavos kvapą, pajusti minkštų lietinių su šviežiomis braškėmis skonį… viską sukrimsti dar tinginiaujant lovoje lepinantis vaiskiais saulės spinduliais… šis rytas ne toks… šis sekmadienio rytas negalėjo būti tingus, nes naujas atrastas karštų sumuštinių receptas pareikalavo beveik valandos, kol prie kvapnios arbatos puodelio jau galėjome mėgautis skaniais pusryčiais 🙂 bet jie verti kiekvienos minutės…

karsti sumustiniai 4 (1)

Reikės (6 sumuštiniams):

  • 12 batono riekelių
  • 3 didelių kiaušinių
  • 125 ml pieno
  • 1 a.š itališkų žolelių
  • 0.5 a. š. druskos
  • 0.5 a. š. maltų pipirų
  • 250 g sutarkuoto fermentinio sūrio
  • 5-6 marinuoti agurkėliai
  • 6 a.š. pomidorų padažo
  • 6 a.š. aštraus čili padažo
  • 12 plonų kumpio riekelių
  • sviesto kepimui

 Kiaušinius, pieną, itališkas žoleles, druską ir pipirus išplakame. Kepktuvę įkaitiname, išlydome sviestą, batono riekeles pamirkome į plakinį ir apkepame iš abiejų pusių kol apskrunda apie 1-2 minutes. 

Marinuotus agurkėlius supjaustome plonomis pailgomos riekelėmis. 6 apkeptas batono riekeles iš vienos pusės aptempame po 1 a.š. pomidorų padažo, uždedame tarkuoto sūrio, tuomet po dvi riekeles kumpio, sekančios agurko 2-3 juostelės, vėl sūrio ir užspaudžiame kitomis 6 batono riekelėmis apteptomis aštriu čili padažiuku.

Paspaudžiame sumuštinukus, susmeigiame galus mediniu pagaliuku, ant viršaus užberiame dar sūrio ir kepame 180 karštumo orkaitėje 8-10 min.

Mėgaujamės dar karštais 🙂

karsti sumustiniai 4 (2)

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

nine − seven =