Kalakutiena su kinietišku padažu ir ananasais

Kai namie pradedi ieškot penkto kampo ir iš neturėjimo ką veikt verti knygą po knygos… nejučia šeimyninei vakarienei susimastai ką nors visai ne tai, ka buvai suplanavęs… pasitikrini šaldytuvo turinį ir pirmyn į skonių eksperimentus 🙂

kalakutiena kinietiskai su ananasais (1)6

Reikės (5-6 porcijoms):

  • ~0,5-0,6 kg kalakutienos (tinka bet kokia liesesnė mėsa)
  • 8 v.š. kukurūzų miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 0,5 citrinos sulčių
  • žolelių prieskonių (čiobrelis, pankolis, rozmarinas, raudonėlis, mairūnas)
  • 1 v.š. sezamų aliejaus
  • šiek tiek druskos
  • 5 skiltelės česnako
  • 5 v.š. sojos padažo
  • 3 v.š. čili padažo
  • 6 v.š. pomidorų padažo
  • 3 a.š. rudojo cukraus
  • 1 sultinio kubelis
  • 150 ml vandens
  • 2-3 v.š alyvyogių aliejaus kiekvienam kepimui
  • puselė mažojo ananaso (arba 5 ritinėliai konservuoto)
  • sezamų sėklų papuošimui

Mėsą iš vakaro supjaustome kubeliais ir pagardiname žolelių prieskoniais, druska su sezamų aliejumi. Kukurūzų miltus sumaišome su kiaušiniais ir citrinos sultimis, sudedame į mėsą ir viską gerai gerai išmaišome, kad tešla apsiveltų kiekvienas mėsos gabaliukas. Paliekame per naktį marinuotis šaldytuve.

Mėsą apkepame keptuvėje ant aliejaus dideliame karštyje, kad kiekvienas gabaliukas apskrustų ir atidedame. Atskirai sumaišome sojos padažą, pomidorų padažą, čili padažą, cukrų. Keptuvėje ant didelės ugnies apkepiname česnaką, sudedame sumaišytus ingridientus, supilame vandenį ir sutrupiname sultinio kubelio, viską kelias minutes pakaitiname. Sudedame apkepintą mėsą ir kubeliais supjaustytą ananasą. Jei jis šviežias patroškinkite viską ~ 7-10 minutes, jei konservuotas užteks ir 5-7 minučių.

Patiekiame su mėgstamu garnyrui, kuriam tinka tiek ryžiai, tiek bet kokia košė arba makaronai. Pabarstome sezamais.

kalakutiena kinietiskai su ananasais (2)6

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

twenty − ten =