Jautienos guliašas su grybais

naršiau ne lietuviško skonių blogo puslapius… daugiau su pasimėgavimu… smalsumu… kai tik mylimukas pasakė, kad nori rudo tiršto guliašo… iškart prisiminiau kur aš jį mačiau 🙂 šiek tiek korekcijų pagal save ir… palaimingas čepsėjimas praneša, kad pataikiau pagal pageidavimus 🙂

Reikės:

  • 700 g jautienos (naudojau kumpį)
  • 500 g šampinjonų (siūlomų 200 pasirodė per maža)
  • 5 česnako skiltelės
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių
  • 300 ml vandens
  • jautienos sultinio kubelis
  • 100 g sviesto
  • 50 ml miltų
  • druskos, pipirų pagal skonį

Jautieną supjaustome vienodo dydžio gabaliukais, sudedame miltus ir visus gabaliukus išvoliojame tolygiai.

Sviestą gilioje keptuvėje išlydome, sudedame jautieną ir apkepiname. Jai iškepus sudedame nuluptus ir susmulkintus česnakus, džiovintus čiobrelius, sutrupiname sultinio kubelį ir užpilame vandeniu. Trokiname ant lėtos ugnies ne mažiau kaip valandą.

Grybus nuplauname, nusausiname, supjaustome į 4 dalis. Sudedame į troškinį ir troškiname dar 20-30 min. Ragaujame – svarbiausias rodiklis – sultinga ir lengva mėsytė 🙂 jei jau ji tokia… sėkmingai išsitroškino, tuomet viskas 🙂 jei padažas per skystas, nepagailėkit šiek tiek miltų 🙂 garnyrui idealiausiai tiko grikiai ir žirneliai 🙂

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Jautienos guliašas su grybais

Komentuoti: admin Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

11 − 2 =