Įdarytas viščiukas su bulvėmis marškinėliuose

idealiausias savaitgalio derinys vištiena, bulvės ir morkos su česnakais… turbūt nėra kito tokio tobulai suderinto derinio… ir nieko naujo aš čia neparodysiu… nu bet kaip kartais smagu pasimėgauti kuo nors senai senai gamintu…

Reikės:

  • Marinuoto viščiuko ~1,5 kg
  • 150 gr tarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 skiltelės česnako (kas mėgstat gali pridėti ir svogūno galvutę)
  • 3  v.š. avižinių dribsnių
  • druskos, prieskonių pagal skonį
  • pieno

Garnyrui 

  • 6 vidutinės bulvės (maždaug kumščio dydžio)
  • 2 v.š. rupios druskos
  • 3  v.š. miltų

Salotoms:

  • 4 vidutinės morkos
  • 3 skiltelės česnako
  • majonezo 

Viščiuka pasimarinuojame iš vakaro su mėgstamu marinatu. 

Gaminame įdarą: dribsnius užpilame pienu ir paliekame išbrinkti, sumaišome su sūriu, smulkiai kubeliais supjaustytais česnakais, pagardiname druska ir prieskoniais pagal skonį, prikemšame viščiuką ir anga užsmaigstome su pagaliukais. Kepame 200 karštumo orkaitėje kepimo rankovėje (maišelyje)  1,5 val. pabaigoje paskrudiname kad būtų traški odelė griliumi ~ 10 min.

Gaminame garnyrą: Miltus sumaišome su druska.  Bulves nuplauname, dar drėgnas apvoliojame miltų ir druskos mišinyje.

Gaminame salotas: morkas sutarkuojame burokine tarka, įspaudžiame česnakus, dedame mėgstamo majonezo. Paliekame kol viskas iškeps, salotos puikiai susistovės savo skoniu. Galima jį paįvairinti džiovintomis slyvomis, riešutais.

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five × 4 =