Grill pietūs ir kaip greitai įkaitinti anglis

Jeigu turite kepsninę, mėgstate kepti ant anglių ar medžio briketų, turbūt šalia visuomet turite ir gerai išdžiovintų malkų bei kalnelį laikraščių, kad galėtumėte paprastai įkaitinti ir uždegti anglis.

Mes siūlome alternatyvą! Šitaip galėsite uždegti ne tik didesnę kepsninę, bet ir įkaitinti anglis kepimui vienakartinėse kepsninėse, kurias patogu vežtis į iškylą gamtoje.

Kas tai per būdas?

Anglių uždegiklių būna įvairių, bet visų jų naudojimo tikslas vienas – greitai įkaitinti anglis arba kepsninėje uždegti didesnį jų kiekį. Mūsų siūlomu uždegikliu tai galima padaryti per 15-20 minučių – laikas priklausys nuo anglių kiekio. Tik keli paprasti veiksmai, ketvirčio valandos pertrauka – ir jau galima kepti jūsų maistą ant grotelių virš karštų anglių.

Uždegikliu naudotis lengva. Iš vienos pusės sudedame laikraščius (dėti reiktų tvirtai, kad neiškristų apvertus) ir pastatome ant nedegaus paviršiaus arba ant kepsninės. Supilame anglis.Uždegame popierių ir laukiame, kol anglys įkais. Kai anglys įkaista, jas supilame į kepsninę ir jau galime kepti!

Taigi, kai karštis paruoštas… kepame gardžius patiekalus 🙂

Kalakutienos suktinukai su gaspačo padažu ir aromatingos bulvytės

Čorisas- tai bene populiariausias ispaniškas užkandis. Itin gausus kiekis paprikos jai suteikia ypatingą spalvą ir skonį. Tačiau ne tik užkandžiauti ji tinkama. Šia kvapnia dešra galite puikiausiai gardinti sriubas, troškinius, kepti suktinukus. Ispanijos kaitra kepsninėje ir skonis ant iešmo. Sukite, verkite, skanaukite ir vasarokite su kompanija bei gardžiais suktinukais, pagardintais ispaniška dešra, bei kvapniu padažu.

4 porcijoms reikės:

PADAŽUI:

  • 1 žalioji paprka
  • 1 raudonoji paprika
  • 1-2 trumpavaisiai agurkai
  • 1 vidutinis pomidoras
  • 1 česnako skiltelė
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. vyno acto
  • Druskos ir šviežiai maltų pipirų

SUKTINUKAMS:

  • 4 kalakutienos krūtinėlės kepsnių (~700-800 g)
  • 1 valg. š. žaliojo pesto padažo
  • 4 čorizo dešrelių
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir šviežiai maltų pipirų

BULVIŲ GARNYRUI:

  • 6 mažesnių bulvyčių
  • 16 česnako skiltelių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. maltos kalendros

Pirmiausiai pasiruoškite padažą. Virtuviniame kombaine visus padažo ingredientussumalkite iki vientisos masės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Kalakutienos kepsnius, jeigu jie nepakankamai ploni, paploninkite muštuku. Kepsnius įtrinkite pesto padažu. Į kiekvieną kepsnį įdėkite po dešrelę ir suvyniokite.Vyniotinukus supjaustykite ir suverkite ant iešmo.

Neluptas bulvytes apvirkite pasūdytame vandenyje 10-15 minučių (laikas priklausys nuo jų dydžio) ir suverkite ant iešmų. Veriant tarpuose įmaišykite česnako skiltelių. Patepkite aliejumi ir pabarstykite malta kalendra.

Kepkite kepsninėje 10-12 min. Patiekite su padažu.

Print Friendly, PDF & Email