Grikių miltų sausainiai

pamenu… tuos trapius… burnoje tirpstančius Daivos sausainėlius su spanguolėmis… tad vos tik ji parodė trapius grikių miltų sausainius, iškart nusprendžiau, kad savaitgalį prie kavos lepinsiuos būtent jais 🙂 ir nieko recepte nekeisčiau… tik pabandžiau vieną ritinėlį dar ir su sezamais 🙂

 

Reikės:

  • 200 g grikių miltų
  • 130 g kvietinių miltų
  • 150 g cukraus
  • 180 g minkšto sviesto
  • 2 kiaušinių L dydžio
  • 60 ml grietinėlės 35 %
  • žiupsnelio druskos

Pabarstymui:

  • 1 v. š. aguonų
  • 1v.š. sezamų sėklų
  • 1 v. š. cukraus

Sumaišyti miltus, cukrų, druską, sudėti sviestą ir viską sutrinti rankomis į trupinius. Trynius lengvai išplakti su grietinėle, supilti į miltus ir suminkyti tešlą. Iš jos padaryti du ritinėlius, suvynioti į maistinę plėvelę ir kišti į šaldytuvą 2 val. arba į šaldymo kamerą 1 val.

Išimti ritinėlius, patepti kiaušinio baltymu ir apvolioti sumaišytame cukruje su aguonomis. Supjaustyti nestorais ritinėliais, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 15 min.

Palikti atvėsti ir skanauti 🙂 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Grikių miltų sausainiai

  1. Taip Daivute, neištvėriau 🙂 o aguonos man nėra pirmoje vietoje, todėl ir sezamus išbandžiau 🙂 bet kokiu atveju čia bet kas prie jų trapumo tiktų 🙂 galima drąsiai eksperimentuot.

  2. O, kokia šaunuolė, kad ilgai sąraše nelaikei ir iškepei!!! 😀 Su sezamais ir labai skanu! Tik aš aguonas labiau mėgstu 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

five × 4 =