Graikiškas guliašas

ieškodama itališkų patiekalų interneto platybėse užtikau labai mielą blogą-tinklaraštį 🙂 kadangi po kelionės į Romą, nuo makaronų ir picų jau darėsi blogą… sužavėjo paprastas… aromatingas… graikiškas guliašas 🙂

Reikės:

  • ~ 600 gr kalakutienos šlaunų file
  • 150 gr juodų alyvuogių be kauliukų
  • 2-3 skiltelių česnakų
  • 2 v.š. kaparėlių
  • saujos šviežio baziliko
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v.š. sviesto
  • 50 ml  konjako arba brendžio (naudojau romu užpiltas cinamono lazdeles, aromatas buvo dieviškas)
  • 200-250 ml trintų pomidorų su bazilikais
  • druskos, pipirų

Kalakutienos file supjaustome. Aliejų ir sviestą įkaitiname troškintuve, pakepiname česnakus ir kalakutieną. Alyvuoges supjaustome per pusę, sudedame į  troškintuvą. Taip pat sudedame nuspaustus kaparėlius. Viską gerai išmaišome ir troškiname 20 min.

 Supilame romą ir ant didelės ugnies išgariname alkoholį. Supilame pomidorus ir troškiname 15 min. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.

Garnyrui labai tiko bulvių košė 🙂 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

18 − 8 =