Citrininis pyragas

(ačiū kolegei Dalytei už šį Tetos Ramutės receptą)

Citrinų viršui: ½ kg citrinų užplikyti karštu vandeniu, išspausti sultis, perpjauti per pusę, supjaustyti kubikėliais, sumesti žieveles į citrinų sultis, viską sumalti su smulkintuvu, įdėti 300 g cukraus, viską išmaišyti.

Tešlai: 200 g sviesto natūralaus, ištrinti kartu su 250 g cukraus (galima truputį palaikyti sviestą orkaitėje, kad truputį suminkštėtų, tada lengviau išsitrins). Reikia 4 kiaušinių, pirmus tris kiaušinius tik trynius po 1 trynį įmesti į sviestą ir cukrų, ištrinti, paskutinį ketvirtą įmesti visą (su baltymu) ir ištrinti. Įdėti 200 g grietinės 30 %, ištrinti. Kėlimo miltelių (Oetker), daugiau nei pusę pokelio, dėti miltų 400-450 g, vėl viską išmaišyti. Tešla turi būti konsistencijos, kad prie piršto nelimpa, bet maišosi lengvai (panaši į kekso).

Skardą iškloti su kepimo popieriumi, jį patepti aliejumi, iškrėsti tešlą ir išlyginti. Iki 200 laipsnių įkaitint orkaitę, pašauti, palaukti 10 min. , kai tešlos paviršius išsilygina ir pradeda blizgėti, tada primažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir laukti kol iškeps. Iškepęs turi būti rusvas, medžio spalvos, bet ne tamsiai rudas kaip meduolis. Tada ištraukti, palaukti 15 min., kol tešla truputį pravės, tada ant pyrago supilti citrinų košę.

Supylus citrinos košę pyragas bus šlapias, įkišus į tą pačią orkaitę geriausia palikti padžiūti per naktį.

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...