Citrininis keksas

Kas gali būti geriau, nei gabalėlis kekso, kvepiančio citrina ir tirpstančio burnoje prie mėgstamo kavos ar arbatos puodelio?

  • 220 g kambario temperatūros sviesto
  • 220 g cukraus
  • 270 g kvietinių miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/2 arb. š. vanilės pastos
  • 4 L dydžio kiaušinių
  • 4 valg. š. šaukštų pieno
  • 2 citrinų smulkiai nutarkuotos žievėlės
  • 1 valg. š. aguonų
  • 1 citrinos sulčių
  • 150-200 g cukraus pudros

Sviestas išsukamas su cukrumi, vėliau pridedami kiaušiniai, pienas, vanilės pasta bei citrinos žievelės.  Maišoma, kol masė taps vientisa ir puri. Palaipsniui suberiami persijoti miltai sumaišyti su kepimo milteliais.

Paruošta kekso masė supilama į silikoninę formą arba metalinę formą išklotą kepimo popieriumi, užberiamos aguonos ant paviršiaus. Kepama orkaitėje iki 160 °C apie 50 minučių (jei keksas bus ilgesnis ir žemesnis – iškeps greičiau) arba kol medinis pagaliukas patikrinus bus sausas.

Kol keksas kepa, išspaudžiamos citrinų sultys ir sumaišomos su cukraus pudra.

Karštas keksas išimamas iš orkaitės, palaikomas 10-15 minučių formoje, išimamas, atvėsinamas ir sulaistomas citrininiu glaistu.

Print Friendly, PDF & Email