Cinamoniniai sausainiai su riešutais

kaip visuomet… kas savaitę perku žurnalą „Žmonės”… kartais tik perverčiu… kartais visą perskaitau.. bet visuomet atkreipiu dėmesį į ką nors valgomą… šį kart Santa Maria prieskonių reklama su sausainių receptuku suviliojo… šiek tiek pasikoregavau pagal save ir… mėgavausi šiandien jais su… žydinčia arbata… 🙂

 

Reikės:

  • 200 g kambario temparatūros sviesto
  • 150 ml cukraus
  • 75 ml rudojo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g smulkintų lazdyno riešutų (padalinau į 4 dalis)
  • 75 g baltojo šokolado
  • 350 ml kvietinių miltų
  • 200 ml avižinių dribsnių
  • 2 a.š. malto cinamono
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. druskos

Įkaitiname orkaitę iki 200 karštumo. Sumaišome sviestą su cukrumi, ruduoju cukrumi ir kiaušiniais.

Įdedame riešutus, tarkuotą šokoladą, avižinius dribsnius, cinamoną. Viską gerai išmaišome.

Atkirai sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.

Supilame viską į tešlą ir… pasiraitojame rankoves bei maišome kol viskas pasidarys vientisą… Tešlą gaunasi labai tiršta ir sunkiai pasiduoda maišymui.

Rankomis arba šaukšteliais formuojame sausainius ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Sausainiai kepdami plečiasi, todėl palikite didesnius tarpus.

Kepame 10-15 min. atsargiai kad nepridegtų, nes tai įvyksta žaibiškai greit dėl didelio kiekio cukraus 🙂 Prieš ragaudami, būtinai leiskite jiems atvėsti.

Kadangi norėjau jums parodyti jų tekstūrą ir pjūvį – supjausčiau nedideliais kvadratukais 🙂

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Cinamoniniai sausainiai su riešutais

  1. Norėčiau močiutei iškepti tokių sausainių, bet ji su savo protezais nlb gali riešutus sukramtyti, nors ir smulkintus, kažin ar galėčiau juos pakeisti džiovintom spanguolėm, ar kokoso riešutais?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one + 18 =