Cinamoniniai GRILL sparneliai

Kai už lango kalendorinė žiema, o saulutė spigina lyg pavasarį… kodėl neįjungus vasaros režimo ir neiškepus GRILL 🙂 juk nėra jokių taisyklių, kad grill kepamas tik vasarą 🙂 Idėja nužiūrėta iš My Kitchen Diary 🙂

cinamoniniai sparneliai (3)6

Reikės:

  • 1 kg nuplautų ir nusausintų vištų sparnelių
  • nedidelis (~3-4cm) šviežio imbiero gumbas
  • 3 a.š. malto cinamono
  • 5 česnako skiltelės
  • 5 v. š. balzamiko acto
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 4 v.š. sojos padažo
  • 1a.š. sezamų aliejaus
  • druskos pagal skonį

cinamoniniai sparneliai (1)6

Imbierą nulupame ir smulkiai sutarkuojame, česnako skilteles taip pat sutarkuojame, įpilame balzamiko acto, alyvuogių ir sezamų aliejaus, sojos padažo, viską sumaišome, jei trūksta druskos įdedame, nors gali ir netrūkti jei sojos padažas sūresnis.

Paruoštu marinatu įtriname ir įmasažuojame sparnelius, bei paliekame marinuotis per naktį, prieš kepant dar kartą permaišome, kad marinatas padengtų kuo daugiau sparnelius ir kepame ant griliaus iš abiejų pusių po maždaug 5 minutes. Viskas priklauso nuo ugnies karščio ir sparnelių dydžio. Galima kepti ir orkaitėje.

cinamoniniai sparneliai (2)6

 

Print Friendly, PDF & Email

4 komentarai “Cinamoniniai GRILL sparneliai

    1. o šiaip sparnelių nevalgai, Indre?
      ir aš kažkada nevalgiau 🙂 dabar nebeatsisakau 🙂 o dėl dūmo kvapo, prašom į svečius, Mantas mielai pakurs grilinę 😀

Komentuoti: Neringa Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

four × 4 =