Burokų, spanguolių, riešutų ir sūrio tarta

Tarta tai lyg nesaldus pyragas, trapios tešlos pagrindu ir dažnai sūrio pagardintu įdaru. Šiame recepte tobulai susidraugavo burokai su riešutais, spanguolių rūgštele ir – žinoma – sūriuuu 🙂 Daug DAUG DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUG sūrio 🙂

Taigi reikės:

  • 400 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
  • 100 g fetos sūrio
  • 100 g liesos varškės
  • 3 skiltelės česnako
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 500-600 g keptų burokėlių (tinka ir virti, bet kepti daug saldenis ir sodresnio skonio)
  • 2 rutuliukai mocarelos sūrio
  • 200 g karijų riešutų
  • 200 g džiovintų spanguolių

Tešlą atšildykite, išformuokite kepimo formoje su neaukštais krašteliais. Subadykite šakute ir kepkite 180 °C orkaitėje 15-20 minučių.
Įdarui sumaiškite fetą su varške, tarkuotu česnaku, pagardinkite druska ir pipirais. Burokėlius ir mocarelą supjaustykite griežinėliais.
Iškeptą tešlą šiek tiek atvėsinkite. Ištepkite fetos ir varškės įdaru. Išdėliokite pakaitomis burokėlių ir mocarelos griežinėlius. Ant viršaus paberkite karijų riešutus ir džiovintas spanguoles.

Tartą kepkite 180 °C orkaitėje 20 minučių. Karštos nepjaustykite, atvėsinkite. Tarta ypač gardi kitą dieną kaip užkandis.

Print Friendly, PDF & Email