Baltoji gaivioji sangria

Vasaros karštis jau praeityje… vasara jau skaičiuoja paskutines dieneles… exxxxx… viskas ateina ir praeina, bet tik taip sukasi pastovusis gyvenimo ratas… ir mes visi jame 🙂 pasimėgaukime dar paskutine šiluma gaiviai ir skaniai 🙂 iš 2014 metų debesų archyvų 🙂

sangria (2)6

Reikės (5 porcijoms):

  • 3 dideli saldūs apelsinai
  • 3 valg. š. cukraus
  • 1 cinamono lazdelė (nebūtina)
  • ¾ l balto vyno (sauso arba pusiau sauso)
  • ½ l balto saldaus putojančio vyno
  • 2-3 nektarinai
  • 200-300 g šviežių braškių

sangria (3)6

Supjaustykite 2 apelsinus ir šiek tiek patrinkite dideliu šaukštu, kad išsiskirtų sultys. Sumaišykite apelsinus su cukrumi, įdėkite cinamono lazdelę ir užpilkite vynu. Palikite įsiskonėti, geriausia per naktį.

Išgriebkite cinamono lazdelę, vyną nukoškite, tuomet užpilkite putojančiu vynu, patiekite su apelsinų, nektarinų griežinėliais bei smulkintomis braškėmis.

Putojantį vyną galite pakeisti imbieriniu ar kitokiu limonadu. Taip pat galite naudoti bet kokius kitus mėgstamus vaisius ar uogas: kriaušes, obuolius, ananasus, avietes, gervuoges. Karštą vasaros dieną gėrimą būtinai atšaldykite ir patiekite su ledukais.

sangria (1)6

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × 3 =