Aštrūs agurkėliai

šiaip nemėgstu virt uogienių, vakuot daržovių, tačiaus šis receptukas sudomėjo ir kažkuom patraukė, o kai dar teko paragaut, tai jau tikrai žinojau, kad šiemet gaminsiu 🙂 žiemos jaučiu jie tikrai nesulauks, bet rudens tikriausiai 🙂 žiauriai skanu pagardinti molinukų (kitaip čenakų) troškinį arba tiesiog skaniai prie kokio kepsnio užkrimsti 🙂

astrus agurkeliai (1)3

Reikės (1 porcija = apie 3 puslitriukai):

  • 2 kg agurkų
  • 4 v. š. druskos
  • 700 g cukraus
  • 1 v. š. maltos aitriosios paprikos
  • 7 v. š. aliejaus
  • 300 ml acto 9 %
  • 2 galvučių česnako

Agurkus nuplauti, supjaustyti 0.5 cm griežinėliais ir užpilti druska. Palikti 6 val., retkarčiais pamaišyti.

Į agurkų masę su druska suberti cukrų, aitrias paprikas, aliejų, actą, pjaustytas česnako skilteles. Viską gerai išmaišyti ir palikti 12 val. Retkarčiais pamaišyti.

Stiklainiukus ir dangtelius išplauti soda ir sudėjus į šaltą orkaitę užkaitinti iki 100 laipsnių, palaikyti 5 min.

Agurkus sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais dangteliais. Nieko kaitinti nereikia. Laikyti vėsioje patalpoje, rūsyje arba šaldytuve, jei nėra tokios patalpos. Likusį marinatą susipyliau ir pabandysiu pamarinuoti mėsą, tad apie tai jau kituose receptuose 🙂

astrus agurkeliai (2)23

Print Friendly, PDF & Email

4 komentarai “Aštrūs agurkėliai

Komentuoti: Viktorija Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

12 + 15 =