Apelsininio marmelado keksas

Pamačius šį Beatos keptą pyragą pagalvojau, kad tai gali būti visai rimtas apelsininio rikotos kekso konkurentas… ir NEKLYDAU 🙂 jis drėgnas, tirpstantis burnoje ir nuostabiai apelsininis keksas 🙂 kaip tik saulėtam Šv. Velykų stalui 🙂

apelsinines velykos (3)6

Reikės:

  • 175 g sviesto
  • 175 g rudojo cukraus
  • 175 g miltų
  • 1 apelsinas
  • 3 kiaušiniai
  • 75 g apelsinų marmelado (naudojau vokišką įsigytą TomPhilips su apelsino žievelių gabaliukais)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 100 g cukraus pudros glajui 
  • 2-3 šaukštai apelsinų sulčių glajui

apelsinines velykos (1)6

Sviestą pašildome šiek tiek kad suminkštėtų ir išplakame su cukrumi. Pastoviai plakant įmušame po vieną kiaušinį ir kaskart vis gerai išplakame. Įmaišome apelsinų marmelado ir nutarkuotos apelsino žievelės oranžinę dalį. Dalimsi įmaišome miltus su maišytus su kepimo milteliais. Galiausiai supilame pusės apelsino sultis ir viską gerai išmaišome. Tešlą sukrečiame į keksinę formą, kadangi naudoju silikoninę, tai niekuom netepu ir nekloju kepimo popieriaus. Kepame 180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi ~ 45 minutes, būtinai tikriname mediniu pagaliuku.

Kol keksas kepa glajui sumaišome apelsino sultis su cukraus pudra ir dar karštą keksą ištepame glajumi, bei paliekame atvėsti ir sustingti.

Burnoje tirpstantis apelsininis skonis šventėms ir ne tik 🙂 Tegul ant Jūsų stalo niekuomet netrūksta skanėstų 🙂

apelsinines velykos (2)6

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Apelsininio marmelado keksas

  1. Ka tik isbandziau si keksa:)gavosi labai riebus,ir rudos-rudos spalvos,nesupratau kodel:).Man sakyciau miltu mazokai pasirode…siaip valgomas:)

    1. Smagu, kad bandote 🙂 gaila, kad skoniui netiko.
      Gal cukrų dėjote dark muscovado? Niekaip kitaip nesugalvoju iš kur ta ruda spalva 🙂
      O kepėt su sviestu ar margarinu?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

1 × 1 =