Apelsininė vištiena su šildančiais prieskoniais

kai už lango vėsus, šlapias ruduo… norisi ko nors šilto… švelniai kutenančio nosį ir skonių receptorius… tad pavarčius senus žurnalo „Virtuvė“ numerius, atradau nuostabiai šildantį ir kvepiantį vištienos receptą 🙂

Reikės:

  • 6 vištienos šlaunelės (arba blauzdelės)
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 apelsinas
  • 6 skiltelės česnako
  • 1 lazdelė cinamono
  • 2 anyžių žvaigždutės
  • 1 v.š. maltų imbierų
  • 1 v.š. maltų kalendrų
  • 2 a.š. druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • 120 ml baltojo vyno
  • 2-3 v.š. sojos padažo

Dubenėlyje sumaišome imbierus, kalendras, druską ir pipirus. Prieskonių mišiniu ištriname vištieną ir paliekame mažiausiai 30 minučių, geriausia pamarinuoti iš vakaro. Apelsiną padalinkite į 8 skilteles ir paliekame vėsioje vietoje.

Troškintuve įkaitinkite sviestą ir apkepinkite pamarinuotą vištieną iš abiejų pusių. Sumažinkite ugnį, sudėkite pusę apelsino skiltelių, supilkite vyną, įmeskite cinamono lazdelę, anyžių žvaigždeles. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 25 min.

Išgriebkite vištieną iš troškintuvo, išimkite apelsinų skilteles.

 

Troškintuve į likusį padažą sudėkite likusias apelsino skilteles, padidiname ugnį, sudedame sojos padažą ir verdame kol padažas sutirštėja. Gautą padažą užpilame ant vištienos.

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

seventeen + 13 =